Ultimele Știri

Rămășițele regelui englez Richard al III-lea au fost descoperite

Scheletul regelui Angliei, Richard al III-lea a fost descoperit în Leicester, în 2012, însă nu se știa cu certitudine dacă aceste rămășițe aparțin întradevăr mărețului rege.

După mai multe analize a probelor genetice și genealogice, oasele găsite sub o parcare engleză, în urmă cu doi ani, aparțin întradevăr regelui medieval Richard al III-lea.

„Dovezile sunt copleșitoare că acestea sunt întradevăr rămășițele regelui Richard al III-lea”, a declarat geneticianul Turi King de la Universitatea din Leicester, în cadrul unei conferințe de presă.

image

Conform probele arheologice, genetice și genealogice, posibilitatea ca scheletul vechi de peste 500 de ani să aparțină regelui Angliei este de 99,9%.

image

Despre împărat se cunoaștea că avea umerii inegali, iar scheletul descoperit prezenta urme ale scoliozei. Oasele aveau, de asemenea, răni de luptă, inclusiv lovituri fatale ale craniului, care corespund cu cele întamplate la moartea lui Richard al III-lea.

Richard al III-lea, ultimul rege al Casei York, a murit la vârsta de 32, în timpul bătăliei de la Bosworth din 1485, lupta finală a Războiul celor Două Roze, care a văzut dinastia Tudor preluând tronul britanic.

Înregistrări istorice indică faptul că Richard a fost îngropat într-o mănăstire numită Greyfriars în Leicester. Dar, după distrugerea mănăstirii din 1538, sediul acesteia, și, astfel, mormânt lui Richard, a fost pierdut în istorie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*