Ultimele Știri

Raluca Prună, huiduită când a ajuns la Penitenciarul Gherla: „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost huiduit, luni, când a ajuns la Penitenciarul Gherla. Peste o sută de angajaţi protestează în fața penitenciarului cerând majorarea salariilor.

Angajații cer majorarea salariilor, eliminarea inechităţilor salariale, a deficitului de personal şi demiterea ministrului Justiţiei pentru „incapacitate profesională”. Protestatarii vor drepturi salariale similare angajaţilor din sistemul de apărare.

Protestatarii au bannere cu mesaje precum „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, „Legea trebuie aplicată, nu încălcată” şi „Stop discriminării”.

Totodată, cei peste o sută de angajaţi ai Penitenciarului Gherla care protestează au adus şi pungi cu prune.

„Am declanşat mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară şi cerem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, deoarece este un mare deficit, eliminarea inechităţilor salariale şi demitea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. Avem în penitenciare 1,5 milioane de ore suplimentare, care sunt imposibil de recuperat din cauza deficitului de personal de 8.000 de angajaţi”, a afirmat acesta.

Şi la Constanţa, câteva zeci de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă şi ai Spitalului Penitenciar Poarta Albă s-au strâns, luni dimineaţă, în faţa penitenciarului, sindicaliştii denunţând „discriminarea de la nivel guvernamental” şi lipsa de personal şi cerând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi salarii mai bune, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*