Raluca Prună anunță că nu va lua nicio măsură în privința protestelor din penitenciare

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că nu va lua nicio decizie în privința protestelor din penitenciare.

Aceasta declară că este nevoie de măsuri eficiente și nu va lua nicio măsură sub presiune, în privința situațiilor din penitenciarele românești.

”Nu servește nimănui continuarea și escaladarea acestor tensiuni. (…) Îi asigur pe cei aflați în detenție că lucrăm la identificarea unor soluții. Există o responsabilitate a întregii societăți (…). Escaladarea tensiunii nu va genera adoptarea de măsuri. Eu, ca ministru, nu voi adopta nicio măsură sub presiune. Avem nevoie de măsuri bune”, a afirmat ministrul Prună.

Totodată, ea a arătat că situația din sistemul penitenciar este ”una sistemică și gravă”.

”La ora 12,30, în 8 din cele 45 de penitenciare erau evenimente tensionate. Există și alte penitenciare care s-au alăturat protestului. (…) Situația din sistemul penitenciar este una sistemică și gravă, nu de ieri, nu de alaltăieri, ci de mai bine de 20 de ani. (…) Am declarat că este o prioritate a mandatului meu încercarea de a remedia situația din penitenciare. (…) În noiembrie 2015, am moștenit o colecție de hârtii, nu măsuri concrete. Nu-mi sunt străine problemele”, a mai spus ministrul Justiției.

Aproximativ 480 de deţinuţi au refuzat hrana la Penitenciarul Iași, iar la Poarta Albă 50 de persoane condamnate au protestat în aceeaşi manieră. La închisoarea din Miercurea Ciuc 81 de deţinuţi au refuzat masa, iar la Vaslui 43.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *