Raluca Prună: Am fost primită în AMR pentru merite deosebite în reformarea sistemului judiciar. Nu-mi face plăcere că îmi cere demisia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 6 septembrie 2016
  • Justiție

Ministrul Justiției, Raluca Prună, se declară de dezamăgită de faptul că Asociația Magistraților din România (AMR) i-a cerut demisia, menționând că a fost primită ca membru de onoare în aceasta încă din anul 2005.

„Sunt și eu membru de onoare al AMR din 2005 și am fost primită în AMR pentru merite deosebite în reformarea sistemului judiciar din România. Nu-mi face plăcere că AMR-ul, din care fac parte ca membru de onoare, cere acest lucru. Dar tot ce s-a spus despre salarizare a fost spus de domnul ministru Dragoș Pîslaru, care e responsabil de salarizare”, a declarat Raluca Prună înainte de începerea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.

AMR  aceut premierului Dacian Cioloș înlăturarea acesteia din funcția de ministru al Justiției. pe motiv că temele propuse de aceasta în dezbatere nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar.

„Asociația Magistraților din România (AMR) îi solicită domnului Dacian Cioloș, prim-ministrul României, eliberarea de îndată din funcție a doamnei Raluca Alexandra Prună, care, prin recomandările pe care le formulează cu nesocotirea evidentă și gravă a principiilor în lipsa cărora nu pot fi definite și dezvoltate valorile statului democratic, a probat că nu înțelege rolul și locul justiției în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute și detaliate de doamna ministru Raluca Alexandra Prună, ca parte a agendei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar”, declară AMR într-un comunicat remis pe 4 septembrie AGERPRES, semnat de președintele Asociației, Gabriela Baltag.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *