Ultimele Știri

Raiduri antiteroriste în Germania. Berlinul și două landuri, în stare de alertă

germania centru refugiati politie

Doi algerieni bănuiţi de legături cu teroriştii Stat Islamic au fost arestaţi astăzi în Germania, din adăposturi pentru refugiaţi. Este stare de alertă în Berlin şi două landuri germane, pentru că alţi doi algerieni sunt căutaţi.

Toţi cei patru suspecţi erau daţi în urmărire şi de autorităţile algeriene din acelaşi motiv: apartenenţa la ISIS. Ei sunt bănuiţi că pregăteau acţiuni care ar fi ameninţat securitatea Germaniei, anunţă surse din poliţia Berlinului.

Unul dintre suspecți, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat într-un centru de refugiați din orașul Attendorn. Acesta a ajuns aici în toamnă anul trecut, cerând azil, după ce a călătorit prin Europa pe ruta balcanică. Totodată, un alt algerian a fost arestat la Berlin după ce 450 de polițiști au controlat mai multe clădiri. Oamenii legii mai caută, în prezent, un bărbat de 31 de ani în Berlin, și un altul de 26 de ani în Hanover.

‘În cadrul operaţiunii de joi, desfăşurată în colaborare cu serviciile secrete interne, au fost arestaţi doi bărbaţi şi o femeie pe numele cărora existau mandate pentru alte acuzaţii’, a precizat poliţia germană.

Potrivit presei germane, cei arestaţi sunt islamişti, iar Le Figaro scrie că bărbaţii reţinuţi sunt algerieni.

Nivelul de alertă în Germania a crescut după atentatele teroriste de la Paris, din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Raidurile de joi au vizat patru apartamente şi două birouri din Berlin şi alte proprietăţi din landurile Renania de Nord-Westfalia şi Safonia Inferioară.

Poliţia din Dortmund a declarat că au efectuat o operaţiune în oraşul Attendorn din landul Renania de Nord-Westfalia, dar un purtător de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii. Potrivit presei germane, poliţia ar fi arestat principalul suspect într-un adăpost pentru imigranţi în Attendorn.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*