Ultimele Știri

Rafinăria Petromidia intră în revizie timp de 15 zile

Rafinăria Petromidia intră în revizie timp de 15 zile, a anunțat luni seara compania Rompetrol Rafinare, parte din grupul KMG International. În această perioadă se vor efectua lucrări ce fac parte din programul de mentenanță periodică a instalațiilor.

Compania anunță că va continua livrările de produse către clienții și partenerii săi, conform angajamentelor asumate.

„Rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eșalonată a instalațiilor și urmează  golirea și curățarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparație, mentenanță și probe tehnologice în instalațiile de pe platforma Petromidia”, precizează compania.

Reprezentanții Rompetrol susțin că primele cercetări ale specialiștilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia, care a avut loc pe 22 august, nu a fost precedat de o explozie. În urma acestui incident, un angajat și-a pierdut viața, iar alți trei au fost răniți. Un pacient fiind internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală și este în continuare intubat, iar ceilalți doi, la Spitalul de Arși, au fost supuși unor intervenții chirurgicale.

Reprezentanți ai INSEMEX Petroșani vor face o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie.

„În cadrul anchetei oficiale a autorităților privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei, în cursul zilei de 26 august s-au primit citații, atât de către societățile Rompetrol Rafinare și Rominserv, cât și de patru  angajați ai acestora. În baza lor, atât cele două societăți cât și angajații săi sunt convocați pentru data de 31 august, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a furniza informații suplimentare”, menționează compania.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*