Ultimele Știri

Rafinăria Lukoil din Ploieşti, implicată într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Rafinăria Lukoil din Ploiești se află joi, 2 octombrie, sub perchezițiile Procurorilor Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, într-un dosar de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul estimat este în valoare de 200 milioane euro.

Procurori DNA, însoţiţi de mascaţi, se aflau în jurul orei 12, într-o clădire de birouri aflată la o intrare secundară a rafinăriei, şi nu în pricipalul sediu administrativ, iar în curtea rafinăriei se afla o dubă a poliției.

Lukoil Europe Holdings, din grupul petrolier rus Lukoil, deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează restul de 2,89% din titluri. De asemenea, grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

În ultimii ani, compania a înregistrat destul de multe scăderi. Spre exemplu, aceasta a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 5,51 miliarde de lei, în scădere cu 20,4% de la nivelul de 6,93 miliarde de lei din 2012. Anul trecut, Petrotel-Lukoil a înregistrat pierderi de 928,8 milioane de lei, de 3,3 ori mai mari faţă de pierderile de 274,4 milioane de lei din 2012.

Anumite surse au declarat pentru Mediafax că Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au făcut percheziții în mai multe birouri unde au cerut reprezentanților Lukoil România, documente contabile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*