Raețchi: Ordonanța privind confiscarea averilor a provocat diversiunea din Justiție. Dragnea și Tăriceanu se află în spatele acestei manevre

  • Adrian Marinescu
  • 13 septembrie 2016
  • Politică
ovidiu-raetchi

Vicepreședintele PNL București, deputatul Ovidiu Raețchi, susține că „este stranie coincidența” între intenția ministrului Justiției de a adopta o ordonanță privind confiscarea extinsă a averilor și atacul președintelui PSD, Liviu Dragnea, la adresa Ralucăi Prună.

„După ce au eșuat, în urmă cu câteva săptămâni, în încercarea de a-l convinge pe Dacian Cioloș de a o schimba din  funcție pe Raluca Prună, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu depun din nou eforturi pentru demiterea ministrului Justiției. Nu cred că este o coincidență faptul că Dragnea a început din nou să o critice pe Raluca Prună la o zi după ce ministrul Justiției a afirmat că nu exclude varianta adoptării prin ordonanță de urgență a proiectului prin care se dorește transpunerea directivei europene privind confiscarea extinsă, dacă premierul Dacian Cioloș va fi de acord cu acest lucru. În ceea ce îl privește pe liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este clar că acesta este primul la rând în atacarea instituțiilor judiciare din România și că acesta va fi principalul mesaj al campaniei pentru alegerile parlamentare”, susține Raețchi.

În opinia lui Raețchi, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu „nu vor agrea un ministru al Justiției pe care nu îl pot controla”.

„Este cert că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu nu vor agrea niciun ministru al Justiției care nu face parte din gașca lor și nu se află la buna lor dispoziție, indiferent dacă acest ministru este Raluca Prună sau nu. De aceea, șeful PSD s-a arătat deranjat de presupusa intenție a ministrului Justiției de a schimba clasa politică: știe că nu are niciun viitor într-o nouă paradigmă. (…) Raluca Prună trebuie să reziste acestor atacuri pentru că orice semn de slăbiciune va fi interpretat de Dragnea, Tăriceanu și politicienii cu probleme pe care îi reprezintă în propriul lor avantaj”, a mai afirmat Raețchi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *