Ultimele Știri

FOTO/Raed Arafat: Am primit mai multe fotografii, căutările vor fi extinse în județul Buzău

arafat raed

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, duminică, la Digi 24, că au fost extinse căutările și în județul Buzău după ce au primit mai multe fotografii cu planorul de la un turist.

Decizia a fost luată în urma şedinţei operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din judeţul Braşov şi a analizelor efectuate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI.

„Fotografia arată planorul, asta nu înseamnă că el a căzut acolo. Este motivul pentru care noi prelungim căutările către Buzău, către zona vama Buzăului. În zona respectivă a trecut acel planor. Nu ştiu dacă e exact acelaşi planor, dar noi luăm în serios aceste informaţii. Nu putem să zicem că sunt informaţii false, pentru că oamenii vin cu ele cu bună credinţă”, a declarat Raed Arafat.

unnamed (1)

unnamed

Ministerul Administrației și Internelor a anunțat printr-un comunicat de presă că au fost reluate căutările în această dimineață.

„Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, începând din această dimineață s-au suplimentat forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi 6 august a.c., numărul acestora ajungând la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari”, se arată în comunicatul MAI.

Raed Arafat a fost întrebat de ce s-a aflat de dispariția planorului la 9 ore de la pierderea legăturii cu pilotul și a evitat să dea un răspuns concret.

„În legătură cu chestiunea aceasta, Ministerul Transporturilor investighează de ce şi va stabili care a fost motivul care a dus la întârzierea aflării acestei informaţii”, a declarat Raed Arafat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*