Ultimele Știri

Radu Zlati PNL: Şefii Procuraturii Generale şi SRI folosesc tragedia din Franţa pentru aprobarea Legii Big Brother

Deputatul PNL Radu Zlati a declarat joi că şefii Procuraturii Generale şi SRI folosesc tragedia din Franţa pentru a pune presiune asupra Curţii Constituţionale (CCR), care are pe rol judecarea contestaţiei pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securităţii cibernetice.

Radu Zlati a revenit cu un comunicat prin care cere sesizarea inspecţie judiciare din cadrul CSM. Sebastia Ghiţă este acuzat de implicare în această acţiune ilegală de impunere a Legii Big Brother, care ar încălca dreptul la intimitatea şi la o viaţă privată al cetăţenilor.

Radu Zlati PNL: Inspecţia judiciară din cadrul CSM ar trebui să se autosesizeze

„Conștiința veșnic trează a domnului deputat Sebastian Ghiță nu îl lasă să doarmă nici o clipă. Mai nou, după ce a rezolvat problema modului în care ar putea ajunge la șefia Partidului Social Democrat, domnul Ghiță se îngrijorează pentru acțiunile politice ale Partidului Național Liberal.

Probabil domnul coleg de Parlament crede că deputații liberali care au semnat contestația PNL către Curtea Constituțională, contestație ce avea în vedere unele aspecte considerate ca fiind neconstituționale ale Legii Siguranței Cibernetice, sunt niște copii de mingi pe care fluierul unui oarecine de pe tușă, fie el și Sebastian Ghiță, îi poate aduce la ordine.

Mai grav, domnul Sebastian Ghiță aduce un atac grav la adresa judecătorilor CCR, sugerând că decizia acestora cu privire la contestația PNL ar putea fi influențată de presupuse sau reale legături ale unor membri de familie ai respectivilor judecători cu diverse instituții ale statului român.

Cred că este cazul ca Inspecția Judiciară a CSM să se autosesizeze și în cel mai scurt termen să se pronunțe dacă o astfel de intervenție publică a unui deputat, la rândul său strâns legat de anumite grupuri de interese economice și nu numai, constituie sau nu o presiune la adresa actului de justiție.

Sunt sigur că doar conștiința și atașamentul strâns a colegului deputat față de valorile securității colective a dus la demersul mediatic al acestuia. Nu mai puțin, intervenția publică cu astfel de conținut rămâne cel puțin un incident nefericit, dacă nu cumva mai mult. În calitate de membru al PNL resping cu tărie și indignare orice încercare de imixtiune din afara partidului asupra proceselor decizionale ale PNL și sper ca CSM continue să apere independența Justiției și imaginea publică magistraților, conform atribuțiilor care îi revin prin reglementările în vigoare.”

09.01.2015

Deputat PNL,

Radu Zlati

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*