Ultimele Știri

Radu Mazăre, suspendat din funcţia de primar al Constanţei

Radu Mazăre arestat

Radu Mazăre a fost suspendat astăzi din funcţia de primar al municipiului Constanţa, pe care o ocupa de 15 ani, de către prefectul judeţului.

Decizia a fost luată de prefectul judeţului, Ion Constantin, după ce vineri, edilul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Ordinul este valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv şi poate fi atacat în instanţă de contencios administrativ.

Procurorii spun că edilul Constanţei ar fi atribuit cu dedicaţie mai multe contracte de utilitate publică şi ar fi vândut certificatul de urbanism pentru construirea unor mall-uri.

Radu Mazăre a fost arestat preventiv în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţe, vineri, în ultimul dosar în care este cercetat pentru corupţie. Acesta este acuzat că a cerut două milioane de euro unui om de afaceri din Cluj pentru a obţine autorizaţia de construcţie pentru un mall.

În plus, anchetatorii susțin că Radu Mazăre a concesionat serviciul de salubritate pentru 25 de ani firmei unui deputat PSD, pentru care ar fi primit 7 milioane de euro mită sub formă de contracte de publicitate de la o televiziune şi un ziar local.

Radu Mazăre este primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Balta, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a căştigat din primul tur toate alegerile pentru Primaria Constanţa, ajungand acum la cel de-al patrulea mandat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*