Ultimele Știri

Radu Mazăre rămâne sub control judiciar

Radu Mazăre rămâne sub control judiciar, acesta nu poate părăsi ţara şi va trebui să meargă în continuare la poliţie.

Cererea primarului Radu Mazare de revocare a controlului judiciar a fost declinată de judecători. Radu Mazăre a declarat că intenţionează să dea în judecată statul român şi să ceară daune pentru că anchetatorii l-au băgat „la beci” folosind „peste limitele legale” documente cerute autorităţilor din Liechtenstein. El a mai anunţat că autorităţile americane i-au prelungit cu trei luni viza lui Nicuşor Constantinescu, în baza documentelor medicale prezentate de acesta.

Pe 18 aprilie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv cererea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre, însă acesta este cercetat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii.

Procurorii susţin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea de către acea societate, în condiţii avantajoase, a licitaţiei având ca obiect contractul de construire a Campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii au fost trecuţi prin conturile mai multor societăţi offshore şi au ajuns în final la Radu Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*