Ultimele Știri

Radu Mazăre rămâne cu sechestru pe avere

Radu Mazăre

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, rămâne cu sechestru pe avere după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia faţă de măsurile asiguratorii luare de procurorii DNA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că averea lui Radu Mazăre rămâne sub sechestru DNA.

Tot astăzi, magistraţii vor judeca cererea procurorilor anticorupţie de prelungire a arestării preventive faţă de primarul municipiului Constanţa, cercetat pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu.

De asemenea, în dosar se solicită şi prelungirea mandatului faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv şi în altă cauză.

În 2 aprilie, instanţa supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestaţie a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*