Ultimele Știri

Radu Banciu a fost condamnat definitiv de Tribunalul București

radu banciu
Decizie definitivă. L-a jignit, iar acum trebuie să plătească. Tribunalul București a decis, definitiv, că B1 TV și Radu Banciu trebuie să plătească despăgubiri de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, lui Titu Tudosie, un om de afaceri din Craiova care și-a ridicat statuie în curte. 

„Iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan”, a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean.

Povestea începe în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns și în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumușelul din ogradă”. 

„Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanță văzută, și ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)”, a spus Banciu la B1 TV. 

„Nu s-ar putea sesiza autoritățile dacă tot l-am difuzat pe acesta să mi-l salte, nu știu dacă mâine, poimâine că suntem în week-end, dar pe luni să-l văd ridicat pe acesta? Sigur, fără nici o întrebare, din statuia aia dacă o ducem la fier vechi cred că s-ar putea recupera o parte din prejudiciul pe care…Dar vă rog, fără întrebări. N-am chef să-l aud pe acesta justificându-se cu cei dragi. N-ați văzut ce burtă avea? N-am absolut nici o întrebare să-i adresez. Deci l-aș sălta pur și simplu cum saltă un uliu un iepure. Nu-i pune întrebări. Credeți că acela vine să spună că am avut ghinion sau de ce m-ai luat tocmai pe mine sau m-ai luat de lângă cei dragi. Astea sunt povești. L-ai ridicat, l-ai dus și la revedere. Pușcărie! Ce era cu căsoiul acela în spate? Tot colecționar de artă?”, a mai spus Banciu în emisiune. 

Imediat după ediția din aprilie 2014, Tudosie a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, dar l-a și acționat pe Banciu în instanță. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu.

În prima instanță, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, și 600 de lei cheltuie. Sentința nu a fost definitivă, și a fost atacată cu recurs la Tribunalul București, instanță care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei, relatează paginademedia.ro

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*