Quintus, către Tăriceanu: Dacă un om de onoare mi-ar cere demisia, aş sta să mă gândesc

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus i-a transmis, duminică, lui Călin Popescu Tăriceanu că „dacă un om de onoare” şi „un liberal adevărat” i-ar cere demisia, s-ar gândi, însă până atunci „îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în PNL”.

„Am citit şi eu în ziare că distinsul meu fost coleg şi fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu îi rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aş gândi să reflectez. Până atunci, însă, îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în Partidul Naţional Liberal, pe care nu l-am părăsit nici când am fost ameninţat cu moartea sau închis. Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aş sta să mă gândesc. Pănă atunci să ne vedem de treabă şi fiecare să se aşeze acolo unde crede că îi este rostul şi interesul”, a declarat Mircea Ionescu Quintus, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei este „o imbecilitate a PNL”, care poate fi contracarată numai dacă preşedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus îşi va opune veto-ul moral şi politic sau îşi va da demisia.

“Cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astăzi de a desemna un astfel de candidat, este ca preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, să opună veto-ul său, moral şi politic, acestei decizii. Cealaltă variantă este să-şi dea demisia de onoare din calitatea de preşedinte al PNL, dacă rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinereţe şi care l-au purtat până în ziua de astăzi”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *