Ultimele Știri

Puţura, despre o judecătoare: Îi dau doi pumni în gură, de îi rup picioarele, o calc cu maşina

Telefonul lui Ovidiu Puțura a fost interceptat. Acesta a făcut mai multe amenințări violente la adresa unei judecătoare.

Ovidiu Puţura îi spunea complicei sale Corina Iacob, judecătoare la Tribunalul Bistriţa, că o va agresa fizic pe o colegă a acesteia dacă nu soluţionează favorabil dosarul soţiei sale, spunând: „îi dau doi pumni în gură în tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina”.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat, miercuri, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

Ovidiu Puțura va fi acuzat, pe lângă faptele de luare de mită și trafic de influență, și pentru amenințările pe care le-a făcut la adresa unei judecătoare, care nu vroia să pronunțe o hotărâre favorabilă.

„A adresat ameninţări la adresa unor magistraţi pe motiv că ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă în cauza în care este interesat”, spun procurorii.

Astfel procurorii redau fragmente dintr-o discuţie a fostului demnitar cu complicea sa, judecătoarea Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, care îi spunea că nu crede că poate convinge măcar o colegă de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa.

„Puţura Ovidiu (P.O.): Şi ce mă, de nu îi dau doi pumni în gură în tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…
Corina Iacob (C.I.).: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…
P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…
P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…
C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…
P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.
C.I.: Ce faci?
P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.
C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…
P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.
C.I.: Să fac opinie separată?
P.O.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 şi ceva, nu mai ţin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să îşi vândă casa din Beclean şi să se mute în Bistriţa, pentru că fetele erau în Bistriţa… după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat, mă de ce nu te duci să cumperi un teren – că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, ştii – cumpără un teren, du-te la o licitaţie, cumpără un teren. El şi l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat şi mie, uite-l. Bineînţeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanţă asta. El a fost proprietar”.

Anchetatorii redau un alt fragment al aceleiaşi discuţii dintre Puţura şi judecătoarea Iacob în care fostul demnitar continuă seria ameninţărilor în vreme ce complicea sa îl întreabă dacă este de acord cu soluţia pe care plănuieşte să o ia în dosar:

„P.O.: Da. Poţi să faci liniştită opinie separată şi poate să facă şi Camelia, că oricum îi spun şi ei. Deci asta este foarte grav. Da oricum îi cad geamurile la asta…
P.O.: Da? Deci ea.. deci ea trebuie să … ea deci nu.. ţi-am spus şi ţie şi asta nici nu se pune problema… deci Camelia nu dă decât soluţia care trebuie din dosar. Nimic. Nu am nevoie de niciun ajutor de la nimeni, că nu vreau ajutoare.
C.I.: Şi atunci cum coexistai acolo cu ea?
P.O.: Cu cine?
C.I.: Vicepreşedinte de tribunal?
P.O.: Lasă că mă ocup eu de asta, stai liniştită. Oricum mă ocup de ea, proasta dracului, tâmpita… ştii?
C.I.: Dacă obţin casare cu .. de rejudecare să se verifice posesia, treburi socoteli şi aşa mai departe, îi bine?”.

Ovidiu Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 – 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare şi unui costum de vânătoare, precum şi aproximativ 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*