Ultimele Știri

‘Putin vrea toată Europa! Întreg continentul se află sub amenințarea Kremlinului.’ Ce țări ar putea fi următoarele ținte

Vladimir Putin "vrea toată Europa", acuză președintele ucrainean Petro Poroșenko

vladimir putin

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat, într-un interviu acordat publicației LeFigaro.fr, că întregul continentul european se află sub amenințarea Kremlinului: „Putin vrea să meargă mai departe. El vrea toată Europa”, solicitând totodată crearea unei forțe de menținere a păcii în estul separatist prorus al Ucrainei.

Finlanda și țările baltice ar putea fi următoarele ținte ale președintelui rus, susține în continuare liderul de la Kiev, subliniind că în estul Ucrainei este vorba ”nu numai de o luptă pentru integritatea și independența țării, ci și pentru democrație, pentru libertatea și securitatea întregului continent european”.

În context, Petro Poroșenko face apel la occidentali să aibă în vedere această situație, solicitând între altele crearea unei forțe de menținere a păcii în estul Ucrainei pentru supravegherea respectării regimului de încetare a focului, instituit în februarie în urma acordurilor de pace de la Minsk.

Declarațiile șefului statului ucrainean intervin în contextul intensificării, în ultimele zile, a confruntărilor în estul Ucrainei dintre forțele Kievului și separatiștii proruși, confruntări soldate, de la declanșarea lor în aprilie 2014, cu peste 6.800 de morți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*