Ultimele Știri

Putin va reinstitui puterea sovietică (fost director CIA)

Un fost director CIA  a avertizat că pretențiile lui Putin nu se opresc  doar la Crimeea, ci intenționează să reinstituie puterea sovietică, potrivit Washington Times.

„Chiar dacă vom vedea un Putin mai liniştit în săptămânile şi lunile viitoare, am face bine să ne gândim la talia arsenalului său şi la ţinta ambiţiilor sale”, a scris John E. McLaughlin, un fost director adjunct al CIA în timpul preşedintelui George W. Bush, într-un articol publicat joi, citat de ziarul american Washington Times.

El a precizat că Rusia face tot ce-i stă în putinţă pentru a izola „alte foste republici sovietice de Occident”.

„Moscova a exercitat presiuni asupra (Republicii) Moldova să renunţe la negocieri de asociere cu Uniunea Europeană – ceea ce aduce a o rescriere a dramei ucrainene”, apreciază el, avertizând că „Rusia poate merge până la încurajarea regiunii separatiste moldovene Transnistria să-şi proclame independenţa”.

Fostul director CIA  a declarat că după anexarea Crimeii de către Rusia, „administraţia Obama a condus cu succes un efort de a impune Moscovei sancţiuni economice americane şi europene, o tactică vizând să-l oblige pe Putin să renunţe la aşa-numită strategie hibridă de a „absorbi” o bucată şi mai mare din Ucraina. Sancţiunile „au început să afecteze economia rusă”, însă „agresiunea asupra Ucrainei i-a adus un nivel-record de popularitate” lui Putin, scrie McLaughlin în acest articol publicat pe site-ul revistei online Ozy Media.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*