Ultimele Știri

Putin şi Obama, discuţii despre o coaliţie internaţională împotriva terorismului

Putin a discutat cu Obama despre crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului

obama putin

‘Primii pași au arătat că o coordonare la nivel internațional pentru combaterea terorismului este posibilă’, a spus Vladimir Putin. Acesta a declarat că a vorbit la telefon cu preşedintele Barack Obama telefonic despre problema legată de crearea unei coaliţii antiteroriste internaţionale, în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de Est (Eastern Economic Forum), care și-a deschis lucrările joi, la Vladivostok, relatează RIA Novosti.

‘Noi întreprindem unii pași în această direcție și facem aceasta, între altele, în mod public. Dacă sunteți interesați de detalii, vă pot spune că ne dorim într-adevăr să formăm un fel de coaliție internațională pentru combaterea terorismului și extremismului. În acest scop, desfășurăm consultări cu partenerii noștri americani. Am vorbit personal la telefon cu președintele SUA cu privire la acest aspect’, a afirmat Vladimir Putin, adăugând că a abordat același subiect și cu președintele Turciei, cu autoritățile Arabiei Saudite, cu regele Iordaniei, cu președintele Egiptului și cu ‘alți parteneri ai noștri’.

Vladimir Putin a mai declarat că, deocamdată este prematur să se vorbească despre participarea Rusiei în operațiunile militare împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria și Irak.

‘Examinăm diferite posibilități, dar deocamdată (….) problema participării Rusiei la eventuale operațiuni militare nu se află pe agenda noastră’, a insistat Putin, întrebat de un ziarist.

‘Este prematur să vorbim că am fi pregătiți să facem aceasta astăzi, noi și așa acordăm Siriei suficient de mult sprijin, ajutând-o și cu echipamente și în ceea ce privește consilierea forțelor armate’, a spus președintele rus, adăugând că lupta împotriva terorismului trebuie să meargă mână în mână cu procesul politic din Siria.

Președintele sirian Bashar al-Assad este de acord cu toate acestea, inclusiv cu alegeri anticipate, a remarcat el.

Preşedintele rus a insistat că Federația Rusă întreprinde unele măsuri publice pentru crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*