Ultimele Știri

Putin recunoaşte: Rusia e implicată activ în războiul civil din Siria şi e cel mai puternic susţinător al preşedintelui Bashar al-Assad

vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut implicarea activă a Rusiei în războiul civil din Siria, declarând că Armata Sirirană primeşte echipament şi ajutor logistic din partea Moscovei, conform agenţiei Ria Novosti.

Declaraţia vine la doar câteva zile după ce televiziunea de stat din Siria a transmis imagini cu mai multe vehicule militare folosite de Armata Rusă, inclusiv un blindat de ultimă generaţie, care participau la luptele din apropierea portului latakia. Mai mult, oraşul de la Marea Mediterană ar urma să fie gazda unei noi baze militare ruseşti, susţin surse din cadrul serviciilor americane de informaţii, citate de publicaţie The Telegraph.

Statele Unite au cerut Greciei să nu mai permită avionelor Federației Ruse accesul în spațiul aerian al Greciei. SUA se referă la avioanele care zboară în Siria. Un oficial grec a anunțat că a respins cererea SUA și vor permite în continuare accesul în spațiul aerian avionelor rusești care transportă ajutoare umanitare în Siria.

Rusia este cel mai puternic susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Armata rusă în Siria

Armata rusă în Siria

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*