Ultimele Știri

Putin nu a rezistat rafalei de critici și pleacă mai devreme de la G20

Președintele rus Vladimir Putin a fost aspru criticat  de omologii săi occidentali la reuniunea G20 care a avut loc în Brisbane, Australia. Surse din cadrul delegației ruse au anunțat că programul vizitei președintelui rus a fost scurtat, și au evitat să facă alte declarații conform presei ruse. 

Premierul canadian Stephen Harper a avut un schimb de replici cu Vladimir Putin, pe tema crizei din Ucraina, fapt ce la deranjat pe liderul de la Moscova.

„Cred că vă voi strânge mâna, dar am un singur lucru să vă spun: trebuie să plecați din Ucraina”, i-a spus Harper lui Putin la summit, potrivit purtătorului său de cuvânt, Jason MacDonald. Liderul de la Kremlin i-a transmis premierului canadian că nu este dispus să facă acest lucru, conform purtătorului de cuvânt Jason MacDonald.

Vladimir Putin a mai fost criticat de Barack Obama și a fost amenințat cu impunerea de sancțiuni suplimentare dacă Rusia nu-și retrage trupele și armamentul din țara vecină, punând în umbră discuțiile cu privire la modalitățile de creștere economică la nivel mondial.

În urma acestor acuzații liderul rus a decis să numai participe la eveniment și să părăsească Australia mult mai devreme decât era stabilit în programul oficial. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*