Ultimele Știri

Putin: ISIS este finanțat de 40 de țări, inclusiv de membri ai G20

vladimir putin

Președintele Vladimir Putin spune că Statul Islamic este finanțat de 40 de state, inclusiv de membri ai G20, potrivit informațiilor culese din teritoriu de serviciile secrete ruse. 

În timpul summit-ului, „am oferit exemple pe baza datelor noastre cu privire la finanțarea statului islamic (IS, fosta ISIS / Isil) de către persoane particulare. Acesti bani, așa cum am stabilit, provin din 40 de țări și, există o parte din membrii G20 printre ele „, a declarat Putin jurnaliștilor.

Putin, de asemenea, a vorbit despre nevoia urgentă de a reduce comerțul ilegal cu petrol al Statului Islamic.

„Am arătat colegilor fotografiile noastre luate din spațiu și de la aeronavă care demonstrează în mod clar amploarea comerțului ilegal cu petrol și produse petroliere”, a spus el.

„Coloana de vehicule de alimentare cu combustibil se întindea pe zeci de kilometri”, a adăugat Putin.

Printre rânduri Vladimir Putin a ținut să spună că știe cine este beneficiarul(Turcia) în urma comerțului cu petrol, dar a spus că nu e momentul acum pentru astfel de discuții. Putin a reiterat disponibilitatea Rusiei de a sprijini opoziția din Siria, în eforturile sale de a lupta cu Statul Islamic.

„Avem nevoie de sprijin din partea SUA, a națiunilor europene, Arabiei Saudite, Turciei și Iranului,” a completat  președintele Rusiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*