Ultimele Știri

Putin interzice accesul firmelor offshore: Anonimii nu pot încheia contracte cu statul rus

putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege care interzice instituțiilor guvernamentale să încheie contracte cu firme offshore. Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice.

Legea are ca scop „sprijinirea producătorilor autohtoni, crearea unor stimulente suplimentare pentru substituirea importurilor și dezoffshorizarea economiei ruse”, se arată într-o notă explicativă atașată documentului.

Datoria de a verifica dacă ofertantul pentru furnizarea de bunuri sau servicii instituțiilor guvernamentale este o firmă cu acționariat în paradisuri fiscale revine Comisiei ruse pentru achiziții.

Proiectul de lege în acest sens, elaborat de Ministerul rus al Dezvoltării Economice și aprobat de Guvernul Rusiei, a fost trimis către parlament încă în primăvara anului trecut. Duma de Stat a adoptat Legea care interzice instituțiilor guvernamentale să încheie contracte cu firme offshore la începutul lunii iulie 2015.

Curtea de Conturi a Rusiei a analizat, anul trecut, 280 de contracte de achiziții publice în valoare de 1,3 trilioane de ruble (aproape 20,7 miliarde de euro) și a constatat că 272,4 miliarde de ruble (21%) au luat calea oazelor fiscale, potrivit site-ului rus RBC.ru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*