Ultimele Știri

Putin înspăimântă liderii europeni: Dacă vreau, iau Kievul în două săptămâni

Oficialii europeni s-au arătat de-a dreptul bulversaţi în legătură cu acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care le califică drept unele total „imprevizibile” şi „iraţionale”, mânate din spate de „naţionalism” şi dorinţa de faimă în faţa poporului rus, scrie cotidianul italian La Reppublica.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a lăudat că poate cuceri Kievul în „două săptămâni”, într-o discuţie prin telefon pe care a avut-o cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Liderul rus a fost la fel agresiv şi atunci când a fost întrebat de un reporter al BBC dacă „regretă crimele din Ucraina”. Încercând să se apere, a replicat în rusă. „Care este scopul şi sensul operaţiunii militare din prezent din est? Şi ce a determinat escaladarea activităţilor lor”, a spus preşedintele. „Ele au fost determinate de faptul că trupele ucrainene asediază zone civile şi trag direct în zone rezidenţiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv în Europa, preferă să nu observe, din nefericire”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele a fost clar iritat de confruntare, oprindu-l pe translator în mijlocul propoziţiei la un moment dat, pentru a-i răspunde reporterului direct în engleză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*