Ultimele Știri

Putin îl acuză pe Obama pentru atitudinea ostilă pe care o are față de Rusia!

Vladimir Putin, a declarat că, omologul său american, Barack  Obama, are o atitudine ostilă față de Rusia. Ultimul discurs al lui Obama, în care a menționat că Rusia are o atitudine agresivă față de Europa, l-a îndemnat pe Putin să facă o astfel de declarație.

„Este dificil de calificat această atitudine, de altfel ostilă”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia este deschisă la conciliere: „Suntem pregătiţi să dezvoltăm un dialog constructiv bazat pe principiile egalităţii şi ţinerii cont în mod serios de interesele altei părţi. Sperăm că partenerii noştri vor înţelege caracterul imprudent al tentativelor de a exercita şantaje asupra Rusiei” şi „că îşi vor aminti că discordia între marile puteri nucleare poate provoca stabilitatea strategică a lumii”.

Mai mult, Vladimir Putin acuză Washingtonul că a provocat criza din Ucraina, tocmai pentru a da vina pe Rusia. „Și a început să acuze Rusia, în timp ce protejaţii săi de la Kiev, prin naţionalismul lor nebun de furie, au ridicat împotriva lor o parte importantă a Ucrainei şi au plonjat ţara într-un război civil”, a declarat Putin.

Kievul şi Washingtonul acuză Moscova că a trimis trupe regulate în teritoriul ucrainean pentru a susţine insurgenţii, o acuzaţie respinsă de Rusia.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*