Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: “Putin e tătucul nostru, locuiește chiar lângă noi”. Vecinii președintelui rus nu au canalizare sau podele

Postul de radio independent Svoboda, a realizat un reportaj acasă la vecinii liderului rus, acolo unde au descoperit că unii dintre aceștia trăiesc mai degrabă într-un ghettou.

foto 1

foto 2

Atunci când nu stă la Kremlin, Vladimir Putin folosește reședința din Novo Ogariovo, o suburbie a Moscovei – un palat țarist reamenajat în anii ’50, înconjurat de un gard înalt de 6 metri și unde liderul rus a petrecut tot mai mult timp în ultimii ani, pentru a evita traficul din capitală. În apropierea acesteia și-au ridicat case impunătoare și alți oficiali de prim-rang și vedete din show-biz-ul rusesc, dar la doi pași de gardul vilei lui Putin începe și un sat sărăcăcios, Barvihinskaia.

Aici trăiesc, potrivit Radio Svoboda, circa 20 de familii. Cei mai prosperi stau în grajdurile fostului palat țarist, cei mai sărmani, în cocioabe din tabla ondulată. “Nu avem fundație la casă”, povestește o locatară, vecină aproape cu gardul vilei prezidențiale. “Podeaua e doar o placă mare de lemn pusă pe jos. Primăvara e igrasie, toamna ne mănâncă țânțarii”. Printre case sunt mașini abandonate în care și-au făcut adăpostul pisicile vagaboande iar singura sursa de aprovizionare a oamenilor din Barvihinskaia e un mic magazin sătesc.

Fostele grajduri au fost transformate în imobile de locuit în perioada comunistă, iar oamenii au fost mutați aici deși nu există, de pildă, canalizare – și nici până acum nu există. Încă din anii ’80, localnicilor li s-a promis relocare, dar , spun ei, niciodată nu s-a făcut nimic concret. Sătenii, majoritatea vârstnici, spun că îi trimit din când în când petiții președintelui. “Facem cu mâna elicopterelor, dar cine ne ascultă?”, spune o bătrână. “Dar Putin e tătucul nostru, care stă chiar lângă noi, gard în gard”, râde femeia.

foto 3

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*