Putin, despre confruntarea militară dintre Rusia și SUA: ”Târâm lumea într-o dimensiune cu totul nouă”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iunie 2016
  • Externe
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că lumea va fi ”târâtă într-o dimensiune cu totul nouă” în urma conflictului dintre Rusia și Statele Unite ale Americii.

Putin a precizat că oamenii nu simt niciun pericol în fața acestui conflict, acest lucru fiind alarmant.

„Oamenii nu simt nici un pericol şi este alarmant pentru mine. Putem vedea că târâm lumea într-o dimensiune cu totul nouă. Şi asta este problema”, a declarat Putin, la o întâlnire cu directorii celor mai importante agenţii de ştiri din lume organizat de Tass în perioada Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

Acesta a avertizat că sistemul american de apărare antirachetă în Europa are potenţialul de fi transformat într-un sistem ofensiv şi poate fi utilizat împotriva Federaţiei Ruse.

„Nu ştiu către ce va conduce [instalarea sistemului de apărare antirachetă al SUA în Europa] dar ştiu sigur că va trebui să răspundem,” a subliniat Putin, adăugând, zâmbind, că este sigur că, în orice caz, Rusia „va fi din nou acuzată de comportament agresiv, deşi este doar o reacţie.”

Președintele spune că nu există nicio amenințare din partea Iranului, însă sistemul de apărare antirachetă continuă să fie dezvoltat în Europa.

„Nu există nici o ameninţare [nucleară din Iran], însă sistemul de apărare antirachetă [în Europa] continuă să fie dezvoltat, aşa că am avut dreptate când am spus că ne înşeală, ei nu sunt sinceri cu noi când se referă la presupusa ameninţare nucleară iraniană în timpul construcţiei sistemului de apărare antirachetă,” a spus preşedintele Rusiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *