Ultimele Știri

Putin ameninţă cu invazia dacă Poroşenko nu recunoaşte separatiştii şi nu abandonează ideea de aderare la UE şi NATO

Preşedintele Ucrainei a avut o discuţie telefonică tensionată cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat pe președintele ucrainean Poroșenko că va lansa o ofensivă în cazul în care nu reușește să îndeplinească două condiții – recunoașterea separatiștilor și respingerea integrării europene. Convorbirea telefonică cu Putin a avut loc în prezența ambasadorului Federației Ruse, Mihail Zurabov. Ambasadorul rus a avut o întâlnire cu jurnaliştii AP, dar a refuzat să comenteze vizita.  

„Există o problemă cu: – au amenințat să lanseze o ofensivă dacă nu sunt recunoscute republicile separatiste și trebuie stopată aderarea la NATO și UE „,  a declarat o sursă guvernamentală. 

Joia trecută un grup de lucru a pregătit un acord de coaliție,  dar a avut loc un adevărat scandal. Motivul este faptul că blocul Poroșenko nu vrea să semneze un acord de coaliție guvernamentală, acord în care a fost inclus aderarea Ucrainei la NATO. 

Situaţia devine din ce în ce mai tensionată în estul Ucrainei, având în vedere că luptele s-au intensificat, iar Rusia trimite continuu sprijin militar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*