Ultimele Știri

Putere europeană, acuzații grave: ‘Rusia încearcă să creeze un ministat pentru Assad în Siria’

Marea Britanie a declarat marți că Rusia ar încerca să creeze un ministat alawit în Siria pentru aliatul ei președintele Bashar al-Assad prin bombardarea adversarilor acestuia în loc să lupte contra militanților Statului Islamic, informează Reuters.

putin bashar

Cele două țări s-au acuzat reciproc după ce ministrul de externe a declarat pentru Reuters că președintele Vladimir Putin complică și mai mult războiul civil din Siria bombardând adversarii Statului Islamic. 

Philip Hammond a respins criticile Rusiei că răspândește o „dezinformare periculoasă”, afirmând că există o limită la cât de mult Rusia vrea să pară un promotor al procesului de pace în timp ce îi bombardează pe adversarii lui Assad, care, speră Occidentul, ar putea să pună ordine în Siria odată ce președintele va pleca.

„Este într-adevăr Rusia angajată într-un proces de pace sau se folosește de procesul de pace… pentru a încerca să-i asigure un fel de victorie militară lui Assad ce creează un ministat alawit în nord-vestul Siriei?”, a declarat Hammond reporterilor la Roma.

Assad aparține sectei minorității alawite, o ramură a islamului șiit, amintește Reuters.

Întrebat dacă el crede că Rusia este vinovată de crime de război în Siria, Hammond a spus: „Aparent, și va trebui să investigați aceste lucruri foarte atent, nu există discernământ în bombardarea continuă a zonelor civile, iar după câte se pare, aceasta ar reprezenta o încălcare a dreptului umanitar internațional”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*