Ultimele Știri

Pus sub presiune, Tiberiu Nițu susține că dosarul Revoluției este în curs de soluționare

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, astăzi, că dosarul Revoluţiei din 1989 este în curs de soluţionare, precizând, deasemenea, că fostul preşedinte Ion Iliescu nu a fost audiat în acest caz.

După ce a retrimis Dosarul Revoluției spre judecare la Parchetul Militar, unde informațiile nu pot fi făcute publice, semirevoluționarul militar a declarat, astăzi, că cercetările sunt în faza finalizării, deși Ion Iliescu încă nu a fost audiat.

„Dosarul este în curs de soluţionare la Secţia Parchetelor Militare. Nu a fost audiată persoana respectivă”, a spus Tiberiu Niţu, răspunzând unor întrebări după şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii.

În primăvara acestui an procurorul general al României susținea că urmărirea penală în dosarul Revoluţiei nu va fi afectată în urma retrimiterii cauzei de la Secţia de Urmărire Penală la Secţia Parchetelor Militare, în baza prevederilor din noul Cod de procedură penală.

„Potrivit modificărilor din noul Cod de procedură penală, fiind vorba de persoane cercetate atât militari cât şi civili, competenţa aparţine parchetului procurorilor militari. În consecinţă cauza va fi trimisă Parchetului Militar”, a adăugat Niţu.

Astfel, fostul angajat al MAI în timpul Revoluției ne asigură că nu va fi afectat calendarul stabilit în urma unei decizii CEDO de a soluționa cât mai rapid Dosarul crimelor săvârșite în Decembrie 1989.

Tiberiu Nițu Citește și: Procurorul general Tiberiu Niţu, de la militar trăgător, la revoluţionar în acte

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*