Ultimele Știri

Purtătorul de cuvânt al MAE a fost eliberat din funcţie după gafa privind broşura cu steagul Germaniei peste harta Franţei

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE după gafa făcută în timpul vizitei ministrului german de Externe.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, a fost cea care și-a asumat reponsabilitatea acordării broșurii și se pare că nu a fost verificată înainte să fie înmânată ministrului german de Externe. Pe coperta broșurii era imprimată harta Franței acoperită cu steagul Germaniei.

„În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză. Purtătorul de cuvânt al MAE şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei spre a fi oferită ministrului german de Externe. Incidentul a creat o situaţie delicată şi a proiectat o imagine total Idefavorabilă asupra activităţii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus măsura eliberării din funcţie a purtătorului de cuvânt”, apare într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Luni, la finalul intervenţiei sale din conferinţa comună de presă cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broşură realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, broşură pe care i-a înmânat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*