Ultimele Știri

Pseudopesta aviară atacă din nou, iar noi mâncăm pui infestați

13 tone de pui a fost puse sub sechestrul de către polițiștii din Vaslui. Polițiștii bănuiesc că puii sunt infectați cu această boală.

Puii provin de la un fermă din județul Ialomița. Această fermă nu avea voie să îi comercialize păsările deoarece exista deja suspiciunea că puii au fost infectați cu această boală. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări și au constatat că reprezentanții societății din Ialomița nu au sacrificat păsările bolnave ci le-au trimis la abatorul din Vaslui. Mai mult, acest transport a fost făcut într-un mod ilegal. Marfa nu avea voie să fie comercializată iar transportul nu a fost însoțit de avizele sanitare veterinare, așa cum este normal.

În urma verificărilor pe care le-au realizat inspectorii sanitari veterinari, s-a descoperit că spre abator au fost trimise ilegal 32.280 de păsări. Împreună cu cei de la poliție, inspectorii au confiscat întreaga cantitate de pui și au efectuat teste pentru a determina dacă puii sunt sau nu infectați cu peseudopestă aviară.

Buletinul de analiză a confirmat existența bolii și s-a convocat Centrul Local de Combaterea Bolilor și mai apoi s-a aprobat și planul de măsuri.

Pentru moment, atât ferma de păsări cât și abatorul au fost amendate. Pentru fermă a aplicată o sancţiune contravenţională  în valoare de 20.000 lei şi au fost informate de îndată organele de poliţie din judeţul Ialomiţa. În cazul abatorului amenda contravenţională e în valoare de 60.000 de lei. Însă ancheta nu se oprește aici, organele abilitate ale statului continuă să investigheze cazul.

Mai nou ajungem să mâncăm care infestată. Nu e destul că puii sunt hrăniți cu substanțe care să le grăbesc procesul de crește, lucru ce afectează organismul uman. Cu siguranță se întâmplă și alte lucruri de acest gen dar că secretele sunt mult mai bine păzite. Cu fiecare zi ce trece se întărește convingerea că nu știm ce mâncăm, că am devenit victimele unui sistem care nu dorește decât obținerea unui profit imens și pentru care nu contează sănătatea consumatorilor. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*