Ultimele Știri

PSD şi PNL se ceartă pe numirea noului director al TVR

TVR

Televiziunea Română se află în pragul colapsului după ce a fost spoliată în ultimii zece ani de tot felul de indivizi numiţi în funcţii pe criterii politice. Televiziunea naţională nu mai este demult liberă şi echidistantă ci doar o vacă de muls pentru partidele care au condus România, în special cei doi mamuţi PNL şi PSD.

Această instituţie este condusă de incompetenţi şi de hoţi aserviţi partidelor. Noi românii nu ne putem mândri cu o televiziune naţională, pentru că ei ne-au furat şi acest lucru. Clasa politică se ceartă astăzi pe numirea noului director al TVR. Ei nu se ceartă pentru o modalitate despre cum s-ar putea salva TVR ci doar pentru ciolan, respectiv să fure ce se mai poate fura. Să nu uită că anul acesta au loc alegeri locale, iar fiecare mamut trage pe spuza lui.

PNL face apel la PSD să nu boicoteze şedinţa plenului comun în care urmează să fie validat noul preşedinte director general al TVR, liberalii atrăgând atenţia că mandatul actulului director interimar a expirat, iar situaţia televiziunii publice este critică.

Liberalii îi acuză pe social-democraţi, într-un comunicat de presă, că poartă ”responsabilitatea blocării unei instituţii constituţionale” şi atrag atenţia că ”situaţia critică a TVR este dincolo de orgoliul politic al PSD”.

PNL face apel la parlamentarii PSD şi ai celorlalte formaţiuni politice parlamentare să trateze cu deplină responsabilitate şedinţa Parlamentului, punând în prim plan interesul legitim al funcţionării instituţiei televiziunii publice.

”Astăzi avem în faţă, cu ocazia şedinţei plenului comun al Parlamentului, şansa deblocării situaţiei de la TVR, a cărei soartă ţine de finalizarea procesului de validare a noii conduceri a instituţiei. După numirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie, plenul Parlamentului trebuie să decidă asupra noului preşedinte-director general al televiziunii publice”, se precizează în comunicat.

PNL mai arată că funcţionarea în continuare a TVR, serviciu public prevăzut de Constituţie, depinde de asigurarea cvorumului necesar desfăşurării unui vot valid în şedinţa plenului comun.

”Acest lucru nu a fost posibil marţi întrucât reprezentanţii PSD au ales să părăsească şedinţa programată în acest sens. Menţinerea aceleiaşi atitudini iresponsabile din partea PSD, alimentată de orgoliul politic de a face numiri predeterminate, este de natură a sabota cu intenţie un proces firesc de soluţionare a unei situaţii dramatice”, afirmă liberalii.

PNL atrage atenţia PSD asupra ”consecinţelor grave pe care le-ar avea o astfel de decizie de boicot, bazată doar pe considerentul că persoana propusă pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR provine din partea Guvernului, şi nu din partea PSD”.

”Este momentul potrivit să intrăm în normalitate şi să abandonăm practica numirilor politice cu orice preţ. În momentul de faţă, mandatul interimar al fostului director al televiziunii publice a expirat, iar activitatea TVR riscă să intre într-un blocaj total atât în privinţa plăţii salariilor angajaţilor, a facturilor, ori a altor operaţiuni financiare urgente care reclamă semnătura conducătorului instituţiei”, mai menţionează PNL.

Candidatul la postul de preşedinte-director general al TVR, George Orbean, a primit aviz negativ marţi din partea comisiilor parlamentare de cultură, arte şi mass-media, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 voturi ”pentru”, în urma audierilor din cadrul comisiilor unde nu a prezentat un plan concret de redresare a instituţiei.

Candidatura sa urmează să fie supusă aprobării plenului reunit al Parlamentului în cadrul şedinţei de miercuri, ce va începe la 10.30.

George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu.

Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor i-a validat, marţi, cu 312 voturi ”pentru”, 21 voturi ”împotrivă”, pe cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*