PSD: Dragnea pregătește ”execuția” lui Zgonea

dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în acest moment nu mai poate face echipă cu Valeriu Zgonea – președinte executiv al partidului.

Întrebat în acest sens, Dragnea a răspuns: „Categoric, nu”.

„Astăzi, Comitetul Executiv Național, printre alte lucruri, trebuie să hotărască dacă îmi acordă în continuare sprijin politic sau nu pentru această funcție (de președinte — n.r.). Există o prevedere statutară în care oricând CExN poate menține sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din Biroul Permanent Național. Vor fi mai multe voturi. Același lucru se va aplica și în privința președintelui executiv. În ceea ce privește decizia referitoare la soarta domnului Zgonea sau cariera politică a sa, colegii mei vor decide ce se va întâmpla. Vreau să precizez că, cu toate că în trecutul nu foarte îndepărtat, două — trei luni, au mai fost de cel puțin două ori curente pe care eu le-am oprit, de data asta nu o să mai am un punct de vedere, o să las CExN să ducă la capăt ceea ce simte pentru acest partid”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea ședinței conducerii PSD.

El a adăugat că a convocat Comitetul Executiv Național pentru a lua decizii importante pentru PSD și pentru România.

„Vineri erau foarte multe emoții. Până astăzi colegii mei au avut timp să vorbească cu membrii organizațiilor județene, cu simpatizanții noștri și au fost dezbateri serioase în județe și discuții cu sutele de mii de membri. Au urmărit și dezbaterile în presă, au urmărit și comentariile și astăzi membrii CExN sunt în deplinătatea cunoștințelor pentru a putea lua decizii corecte. Astăzi partidul trebuie să-și reafirme unitatea, astăzi PSD trebuie să arate și să înțeleagă toată lumea că cel mai puternic partid din România are dreptul să-și aleagă liderii în interior, nu la sugestia sau prin presiunea altcuiva, are dreptul să-și stabilească obiectivele politice. Astăzi trebuie să se ia decizii care să arate forță și inteligență”, a menționat liderul social-democrat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *