Ultimele Știri

PSD: Am scăpat de-un INCULPAT și ne-am ales c-un CONDAMNAT

ponta/dragnea

Miercuri seara am asistat la una din cele mai tragi-comice alegeri din istoria Partidului Social Democrat prin numirea lui Liviu Dragnea ca șef interimar al partidului până la Congres. 

Partidul Social Democrat a scăpat de un inculpat, Victor Ponta, și s-a ales cu un condamnat Liviu Dragnea. Nici nu se putea o situație mai penibilă având în vedere că urmează un an electoral. 

În luna noiembrie va avea loc Congresul PSD, însă până atunci Liviu Dragnea ar putea fi condamnat definitiv în dosarul Referendumului. Baronii roșii nu aveau încredere în Rovana Plumb personaj propus de Victor Ponta și nici nu vor să audă de Valeriu Zgonea care promovează tot timpul valorile europene și justiția.

Cum să îi atragi pe baroni promovând justiția? Doamne ferește! Valerică mai de învățat sau ai uitat că faci parte din PSD?

Inculpatul

Premierul Victor Ponta la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni. DNA îl acuză de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), în dosarul Șova. O altă disjungere din dosarul Șova ne arată că premierul Victor Ponta s-ar fi aflat în conflict de interese pentru că  la numit pe inculpatul Șova în funcția de ministru al Transporturilor și ar fi utilizat o mașină primită cadou de la același prieten, așa un fel de mică atenție.

Victor Ponta a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București.

În perioada 11.11.2008 – iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei.

În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați. Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel.

Condamnatul 

Noul șef interimar al PSD Liviu Dragnea, cel mai cunoscut baron roșu din Teleorman are o istorie ce naște controverse mai ales printre alegătorii aduși cu autocarele la vot. În Teleorman votează și morții la ordinul lui Dragnea nici nu mai putem vorbi de turism electoral sau vot multiplu pentru că domnu președinte sigur nu a auzit de astfel de lucruri. Liviu a fost susținut ieri la șefia interimară de însuși Ion Iliescu, deci trebuie să avem speranțe că același lucru se va întâmpla și în noiembrie. Liviu ar fi un urmaș pe măsura așteptărilor tovarășului. 

Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului. Milioanele de votanți anti-băsiști iau adus probleme pe cap lui Liviu, uite chiar și acum când ar putea să câștige definitiv șefia partidului. 

Ce a făcut Liviu de a supărat așa tare procurorii DNA:

Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în:

– exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători

–  folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen şi aprobate corespunzător)

– obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare

–  practicarea votului multiplu

– denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu

– practicarea „turismului electoral” – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secţia de votare la care au fost arondaţi, cât şi la alte secţii de votare din ţară;

– falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale

– falsificarea de semnături ale multor alegători, plecaţi din ţară în momentul referendumului

– votul exercitat de minori, interzişi judecătoreşti şi persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală

– neaplicarea autocolantelor cu menţiunea „VOTAT” pe cărţile / buletinele de identitate ale votanţilor. (sursa: comunicat DNA)

Procurorii mai spun că Dragnea şi-a folosit influenţa de şef de partid pentru a obţine o prezenţă minimă de 60% la referendum. Procurorii spun că Dragnea a utilizat un sistem iformatic prin care a încercată să mărească artificial numărul de votanţi.

Instanța supremă a stabilit pentru 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecați Liviu Dragnea și alți 70 de inculpați pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a înregistrat contestațiile inculpaților care au primit pedepse cu închisoarea, cât și a procurorilor, în cazul celor care au fost achitați. Instanța a stabilit primul termen de judecată în 28 septembrie.

Până la congresul PSD s-ar putea să avem surprize în cazul în care instanța supremă păstrează decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea. Nimic nu putea fi mai tragic pentru Partidul Social Democrat decât alegerea lui Liviu Dragnea ca șef interimar. Cum poți să numești șef de partid o persoană condamnată în prima instanță, oare cei de la PSD nu mai au oameni integri în partid?

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în PSD, dar sondajele arată clar cum partidul de stânga o ia ușor la vale, fie că l-am avut șef pe Victor Ponta fie mai nou acum pe Liviu Dragnea. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*