Ultimele Știri

Prună, despre protestele angajaților din penitenciare: În această ţară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară şi resursa umană

raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, la Penitenciarul Gherla, că este regretabil că în România se adoptă legi înainte să se vadă dacă există asigurată resursa financiară şi resursa umană.

Raluca Prună a spus că România are multe legi ”minunate”, dar care nu pot fi susținute financiar.

„Este regretabil că în această ţară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară şi resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Şi probaţiunea este un exemplu foarte bun”, a spus Prună.

„Într-o ţară care are resurse financiare limitate, avem o plăcintă atâta şi problema este cum împărţim plăcinta la câţi suntem”, a adăugat Prună.

Ministrul a spus că va cere mai multe posturi la sistemul de probaţiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane, faţă de 15.000 de persoane din schema de personal a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care se ocupă de 28.000 de persoane aflate în condamnare.

„Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajaţi 1.800. În ceea ce priveşte orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore”, a spus ministrul Justiţiei.

Raluca Prună a anunțat că va continua să își facă treaba, indiferent de jignirile aduse pe site-urile sindicatelor legat de modul în care se îmbracă şi cum vorbeşte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*