Protestul unui politician german: A trimis un autocar cu refugiați la biroul lui Merkel

  • George Comănescu
  • 14 ianuarie 2016
  • Externe
roman ungaria refugiati

Un politician din landul german Bavaria aa ales o cale de protest inedită față de atitudinea Angelei Merkel în raport cu problema refugiaților și a trimis un autocar plin cu aceștia la biroul Cancelarului.

Peter Dreier, consilier municipal în orăşelul Landshut, a anunţat că 31 de refugiaţi au fost trimişi într-o excursie de şapte ore la Berlin,  informează site-ul agenţiei Reuters.

Citește și: Angela Merkel: ‘Suntem vulnerabili în fața refugiaților’

Peter Dreier avertizase de anul trecut că va trimite refugiaţi la biroul cancelarului Angela Merkel.

„Dacă Germania primeşte un milion de refugiaţi, acest lucru înseamnă că, matematic, 1.800 vor veni în districtul meu. Eu am spus că îi voi trimite la biroul Angelei Merkel”, a afirmat Dreier, potrivit ziarului Die Welt.

Angela Merkel pare că-și schimbă atitudinea față de problema refugiaților

Angela Merkel și-a schimbat discursul, în urmă cu o săptămână, cu privire la imigranți după o ședință tensionată în partid, în care membrii CDU au pus presiune pe cancelarul Germaniei pentru a-și schimba atitudinea față de refugiați.

Liderul de la Berlin ia în considerare reguli mai stricte și modificarea legislației pentru a ușura deportarea migranților care comit crime, la presiunea propriului partid și după abuzurile în masă comise împotriva femeilor în noaptea de Revelion.

Citește și: Angela Merkel, mesaj tranșant pentru românii din Germania

Aflată la o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate, în oraşul Mainz, Angela Merkel a anunţat că este pregătită pentru modificări legislative după gravele abuzuri comise în noaptea de revelion la Köln.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *