Protestul Transportatorilor a început. Piața Victoriei este împânzită de tiruri, taxiuri și autocare

Protestul Transportatorilor a început joi dimineață, la ora 9:00, în Piața Victoriei.  Aceștia protestează față de prețurile RCA, în fața sediului Guvernului aflându-se tiruri, taxiuri și autocare care claxonează.

Transportatorii au bannere pe care au scris mesaje precum „Vrem siguranță rutieră, Protest RCA”, „RCA = falimentul transportatorilor români”, „Mafia RCA, ASF = mafia, jos Negrițoiu”, „Negrițoiu vinovat pentru tot ce s-a întâmplat și el trebuie arestat”

„Nu există nicio prevedere clară în Ordonanța de Urgență vis-a-vis de valorile tarifelor RCA, mai mult Guvernul lasă ASF să stabilească aceste tarife, ASF care ne-a adus în această criză și a cărei conducere noi am solicitat să fie destituită. Este evident că acest ASF nu poate să stabilească aceste valori la liberul plac fără niciun fel de restricționare din partea Guvernului”, a declarat pentru AGERPRES, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Protestul se derulează atât în București, cât și și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 — au solicitat Guvernului României ca în textul Ordonanței de Guvern tarifele RCA să fie înghețate la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor.

„Guvernul vrea să înghețe tarifele RCA la camioane la 18.500 lei, însă patronatele din transporturile rutiere solicită un tarif de 4.907 lei. Acest tarif, de 4.907 lei, reprezintă dauna medie de 18.500 lei la care se adaugă frecvența daunei de 15,6%. Rezultă o primă medie tehnică de 2.886 lei, la care se aduna cheltuielile administrative, revenind un tarif de 4.907 lei pe an la care toate daunele și cheltuielile asiguratorilor sunt acoperite”, preciza un comunicat al patronatelor din transporturile rutiere.

Transportatorii protestează în ciuda faptului că Guvernul a deci plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă de 6 luni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *