Ultimele Știri

Protestele transportatorilor vor continua „până la rezolvarea problemelor”

Transportatorii rutieri amenință cu prelungirea protestului atât în Piața Victoriei, cât și în țară, și după ora 15:00, până la rezolvarea cererilor pe care le-au înaintat autorităților. Aceștia consideră că Guvernul ignoră semnalele pe care le transmit.

„Suntem absolut consternați de atitudinea Guvernului care nu vrea să soluționeze problema RCA, un Guvern care ignoră economia românească și industria transporturilor rutiere. Facem apel pe această cale la președintele Klaus Iohannis și la Parlamentul României pentru a interveni imediat, să ia măsurile necesare. Măsurile pe care le solicităm Parlamentului și președintelui sunt demiterea imediată a conducerii ASF. Nu putem să lăsăm aceeași conducere care ne-a adus în această situație și care a adâncit criza RCA din decembrie, anul trecut, până astăzi, fără să soluționeze și să ne dea tarife înghețate pe perioada următoare fără nicio restricție și fără nicio limitare din partea Guvernului. Guvernul trebuie să ne dea astăzi niște valori de referință pe care noi să le putem aplica și să putem opera cu ele începând de mâine. N-am primit nicio o contra-propunere la ceea ce am înaintat noi. Nu știm de ce nu sunt bune aceste tarife pe care le-am propus. Lumea este extrem de nemulțumită și avem nevoie de aceste valori astăzi. Lucrurile pot să scape de sub control. Nu vrem să plecăm de aici până nu ni se dau niște cifre foarte clare”, a afirmat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii rutieri au transmis o sloicitare către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Consiliul Concurenței și organizațiile patronale de transport, în care cer să stabilească tarifele medii ale RCA și modul de calcul al acestora, conform lui Constantin Isac, vicepreședintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

„Până la momentul actual, de când am început protestul, a apărut un singur semnal de la Guvern, din păcate negativ. Ni s-a transmis că nu Guvernul este cel care trebuie să facă tarifele. Noi știm că, într-adevăr, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară este cea trebuie să regleze această treabă, dar o autoritate cu Mișu Negrițoiu la conducere, căruia ieri i s-a cerut demisia, dar care rămâne în continuare președinte, nu va putea să ne dea nouă tarifele corecte, în cele 30 de zile prevăzute de Hotărârea de Guvern. Deocamdată, nu ne-a chemat nimeni la discuții. Le-am depus o hârtie prin care le-am solicitat ceea ce v-am spus mai devreme. Pe de altă parte, le-am dat și o soluție: pot convoca un Grup de lucru format din specialiști din ASF, din Consiliul Concurenței și reprezentanți ai noștri, care în maxim două ore pot face tarifele. Acestea pot merge la ASF să îl aprobe Consiliul de Administrație și de mâine să funcționeze tarifele noi. Așteptăm răspuns, dar deocamdată e negativ’, a afirmat, pentru AGERPRES, Constantin Isac, vicepreședintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Protestul se derulează atât în București, cât și și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*