Ultimele Știri

Protestele masive continuă în Ungaria, peste 100.000 de oameni au ieșit aseară în stradă

Zeci de mii de persoane au mărșăluit pașnic, aseară, pe străzile orașelor din Ungaria, pentru a protesta împotriva planului de utilizare fiscală a internetului, impus de Guvernul Orban pentru a rezolva lacunele din bugetul public.

Cel mai mare protest din ultimii ani din Ungaria a adunat seara trecută peste 100.000 de oameni pe străzile Budapestei și în alte 8 orașe din țară, ca răspuns al proiectului de lege care limitează accesul la internet. 

Deși Comisia Europeană a criticat aspru autoritățile maghiare pentru dorința de impunere a unei taxe pe internet, Guvernul condus de Viktor Orban a prevăzut proiectul de lege, care sfidează democrația, pentru 2015 ca făcând parte dintr-o serie de măsuri impozabile stabilite și în sectorul bancar, energetic sau de telecomunicații.

Internetul, considerat a fi mediul unde nu există un control din partea guvernului, ar pute fi îngrădit în folosire în Ungaria, datorită unei taxe în valoare de 150 de forinți (0,50 euro) pentru fiecare gigaoctet transferat. 

„Noi nu vom lăsa să se ​​întâmple”, a scandat mulțimea ca a trecut prin centrul capitalei înainte de a se ralia în fața ministerului economiei. 

Reacția demnitarilor maghiari responsabili de acest proiect de lege întârzie să apară.


no1wpdj

Tens of thousands of Hungarians march across the Elisabeth Bridge during a protest against new tax on Internet data transfers in centre of Budapest

ungaria2

61589778

ungaria 3

hungaryinternetprotestoct29

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*