Ultimele Știri

Protestele continuă la Hong Kong!

Zeci de protestatari blochează și la acestă oră străzile din Hong Kong. Polițiștii încearcă să țină mulțimea departe de locurile în care se circulă. 

Violența polițistilor au trezit indignarea publică inclusiv a celor care nu participă la proteste. Un protestatar a fost bătut de către polițiști, acesta fiind la un pas de moarte. În dorința de a mușamaliza incidentul ofițerii implicați au fost dați afară, după cum a declarat șeful poliției din Hong Kong.

Situația a degenerat în momentul în care poliția a început să demonteze baricadele instalate de protestatari. Protestatarii s-au răzvrătit, încercând să își apere teritoriul, moment în care, polițiștii au încercat să-i țină pe protestatari în frâu și au recurs la violență. Aproximativ 45 de persoane au fost arestate. Totuși protestatarii declară că politiștii au început să îi lovească. „Erau atât de mulți polițiști. Ei au lovit oameni. Noi suntem pașnici „, a declarat studentul Danny Chiu Reuters.

Protestele din Hong Kong au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, după ce la Beijing s-au dezvăluit planurile pentru viitoarele alegeri din oraș, în care rezidenții se presupune că fi în măsură să-ți alegă propriul director executiv . În cadrul sistemului propus , doar candidații aprobați de către Beijing vor fi eligibili. O decizie care a stârnit indignare în rândul celor care doresc o mai mare libertate atunci când vine vorba de alegerea liderului lor. Deși numărul protestatarilor a  scăzut considerabil, există încă „mai multe mii” de oameni care protestează.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*