Ultimele Știri

Protestele continuă în Hong Kong

Centrul Hong Kongului rămâne blocat în continuare de protestatarii prodemocrație. Este a noua zi de protest, iar tinerii par să nu cedeze până când liderii chinezi nu vor permite organizarea alegerilor libere în regiune. 

De partea cealaltă, Şefului Executivului din Hong Kong a cerut, astăzi, liderilor mişcării Occupy Central să pună capăt „imediat” manifestaţiilor care perturbă de trei zile funcţionarea centrului financiar al oraşului chinez, însă oamenii nu par să cedeze, iar după retragerea forțelor de ordine din cartierul Admiralty pe străzile alăturate şi-au confecţionat ţinute de luptă, acoperindu-şi hainele cu plastic şi înfăşurându-şi feţele cu folie alimentară.

Toate festivitățile, care ar fi trebuit să aibă loc mâine în Hong Kong, de Ziua Revoluţiei Comuniste, au fost anulate din cauza protestelor, însă adevăratul spectacol se află pe străzi, acolo unde ieri mii de chinezi au creat o atmosferă senzațională.


În timp ce presa internațională anticipează o nouă revoluție chineză, presa oficială de la Beijing pare foarte discretă în legătură cu acest subiect, ba chiar mai mult, lansează acuze în adresa „extremiştilor politici”, precum că s-ar afla în spatele Revoluției Umbrelelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*