Ultimele Știri

Proteste violente la Frankfurt, în urma deschiderii unui sediu al Băncii Europene

incidente violente Germania

La această oră au loc proteste violente la Frankfurt, chiar în ziua în care are loc inaugurarea unui sediu al Băncii Centrale Europene în oraș. 

Zeci de tineri se luptă cu forțele de ordine și au incendiat mai multe mașini, inclusiv  mașini ale poliției. Manifestația violentă a fost organizată de Alianța Blockupy, cunoscută ca grupare de extremă stânga.

Poliția din Frankfurt se așteaptă la un nou val de proteste violente în cursul acestei zile. Polițiștii germani au folosit tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea violentă. 

Aproximativ 350 de manifestanţi au fost reţinuţi. Potrivit autorităţilor, în timpul confruntărilor au fost răniţi aproape 90 de poliţişti.

Manifestanţii au incendiat şapte maşini de poliţie şi au aruncat cu pietre în noul sediu al Băncii Centrale Europene, a cărei construcţie a costat 1,3 miliarde de euro.

Potrivit autorităţilor germane, demonstraţia a fost organizată de către mişcarea Blockupy, care se opune sistemului capitalist şi politicilor de austeritate din zona euro. Membrii organizaţiei susţin că la manifestaţie participă aproximativ 10.000 de oameni.

ecb2

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*