Ultimele Știri

Proteste şi arestări la Moscova

Aproximativ zece persoane au fost reținute la un miting în Piaţa Manej. Protestul a venit în sprijinul liderului opoziției, Alexei Navalny. La miting au participat circa 500 de persoane, iar la un moment dat  şi-au făcut apariţia şi susţinătorii lui Putin cu pancarte pro-putere, anti-maidan şi cu nelipsita panglică a Sf. Gheorghe în piept.

Scriitorul rus Nikolai Starikov spune că din cei 500 de participanţi doar 50 au fost de partea opoziţiei, iar restul fac parte din mişcarea ‘Intimidad’ care se ocupă cu distrugerea opoziţiei din Rusia.

Protestul împotriva condamnării la închisoare a fraților Navalny din Piaţa Manej a atras atenţia poliţiei ruse care a intervenit rapid, această acţiune fiind considerată ilegală. Protestatarii opoziţiei spun că arestarea fraţilor Navalny este o acţiune politică a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Vladimir Putin a ocupat în cadrul KGB funcţia de şef al serviciului de combatere a opoziţiei politice în perioada regimului comunist, mai exact identifica persoanele care nu aveau o linie corectă faţă de orânduirea sovietică.

„Protestele anti-guvernamentale vor continua de la jumătatea lunii februarie”, a anunţat Alex Navalny. Un lider al opoziţiei spune că mişcarea ‘Intimidad’ a fost creată cu sprijinul politicienilor puterii şi cu ajutor financiar din partea oligarhilor din jurul lui Vladimir Putin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*