Ultimele Știri

Proteste reprimate de forțele speciale în centrul Moscovei

Iarna e perioada protestelor și revoluțiilor, însă dictatura lui Putin pare departe de a fi înlăturată, chiar dacă politica lui agresivă a adus poporul rus într-un colaps financiar. Nemulțumirea rușilor crește de la o zi la alta, însă curajul de a ieși în stradă lipsește cu siguranță în țara care și clădirile au urechile îndreptate spre Vladimir Putin.

În aceste zile a fost condamnat la închisoare cu suspendare principalul opozant al liderului de la Kremlin, Aleksei Navalnîi, pentru deturnare de bani împreună cu fratele său Oleg, care erau printre puținii activiști din societatea rusească. La aflarea veștii, sute de cetățeni ruși și-au exprimat contrarietatea pe rețelele de socializare și au decis să se întâlnească, astăzi, în Piața Revoluției cunoscută ca Piața Manej din centrul Moscovei.


Câteva mii de cetățeni au reușit să ajungă la destinație, deși stațiile de metrou și străzile artere erau îmbulzite de forțele de ordine. Scandări însoțite de voci disperate sau țipete venite dinspre oameni simpli spre agresiunea forțelor speciale au fost vedetele protestului din această seară, fiindcă nici numai după 2 ore, polițiștii și jandarmii s-au infiltrat prin mulțime și i-a disprestat. Cei care s-au opus rezistenței forțelor de ordine au fost arestați, astfel că, presa ucraineană anunță un număr de 171 de reținuți, printre care chiar și Alexei Navalnii, care a fost ridicat de poliție din stradă în timp ce se îndrepta spre Piața Manej, deși era sub arest la domiciliu.

Un alt episod care promitea un nou Euromaidan, de această dată din Rusia, a fost amânat, însă nu se știe până când, pentru că foametea ursului vine de la cancerul provocat de însăși personajul ultimilor ani din Rusia, Vladimir Putin.

B6HUgP_IUAAgWqs

Mj5pZz9yPM4

nvjfvnbvf

rMB_8kND6ag

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*