Ultimele Știri

Proteste masive împotriva măsurilor de austeritate lansate de Matteo Renzi

Italia a fost cuprinsă de un val de proteste antiguvernamentale, în urma lansării unor măsuri de austeritate de către guvernul condus de Matteo Renzi.  Protestele au cuprins marile centre culturale și comerciale ale Italiei, în orașe precum Roma, Milano, Napoli, Padova, Torino, Bergamo, Genova, Pisa și Palermo.

10

Mai multe drumuri au fost blocate și în centrele marilor orașe au avut loc incidente violente cu forțele de ordine. Oamenii sunt revoltați împotriva guvernului condus de Matteo Renzi pentru că a promovat și aprobat mai multe legi care îi avantajează pe angajatori și oferă mai puține drepturi angajaților. Italieni se confruntă cu o rată ridicată a șomajului și cu un număr mare de imigranți care le-ar ”fura” locurile de muncă pentru că acceptă salarii mult mai mici.

Cele mai violente manifestații au avut loc în Milano, unde protestatarii au atacat forțele de ordine cu torțe și pungi cu vopsea. Manifestanții din Roma au atacat un centru de refugiați în repetate rânduri în cursul acestei săptămâni, fapt ce s-a soldat cu evacuarea a 36 de refugiați adolescenți.    

Sindicatele din transporturi s-au alăturat protestatarilor fapt ce a dus la o paralizare a traficului în marile orașe ale  Italiei, inclusiv Roma. 

Italia este grav afectată de recesiunea economică și își revine foarte greu. Italia se confruntă cu o rată a șomajului exacerbat de mare, iar ”corupția este în floare”. Sindicaliștii au anunțat că vor ieși din nou în stradă pe 5 decembrie.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*