Proteste la RATB și DNA: „Un fenomen de tip MAFIOT din RATB este întreținut de Primărie, Guvern, partidele politice şi Justiţie”

ratb

Sindicatele din RATB anunţă două proteste pe care le vor desfăşura vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi la sediul regiei, faţă de ”fenomenul de tip mafiot din RATB”, care ar fi întreţinut de Primărie, Guvern, partidele politice şi Justiţie.

Sindicatul Realitatea URAC, Sindicatul Transportatorilor Publici de Persoane, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB şi Sindicatul Conducătorilor de Bord şi Lucrătorilor din RATB anunţă cele două manifestaţii care se vor desfăşura vineri, de la ora 9.30 la ora 11.00 la sediul DNA şi între orele 11.30 şi 14.30 la sediul RATB din bulevardul Dinicu Golescu.

Protestele sunt suţinute de: Federaţia Sindicatelor Şoferilor din România 2014, Asociaţia Profesională a Transportatorilor A.P.T. şi Asociaţia pentru Drepturile Omului Imaginea României, precizează organizatorii.

Ei spun că protestele sunt determinate de: ”abuzurile, corupţia şi mafia care sufocă instituţiile statului român, abuzurile şi corupţia din partidele politice care numesc conducerea RATB, abuzurile şi corupţia din Justiţie care nu finalizează dosarele aflate pe rol, abuzurile şi corupţia din Guvernul României care nu opreşte mafia organizată din RATB, abuzurile şi corupţia din Primăria Municipiului Bucureşti, care numeşte conducerea RATB şi întreţine fenomenul de tip mafiot din RATB”.

Concret, motivele de nemulţumire ale angajaţilor RATB sunt subfinanţarea regiei, ”managmentul neperformant al conducerii RATB, proceduri de licitaţii întârziate”, ”vehicule care nu mai corespund din punct de vedere tehnic şi estetic, cu o durată de viaţă depăşită şi un grad de uzură foarte ridicat”, ”lipsa pieselor de schimb şi a echipamentelor de protecţie”, ”lipsa unui program de construcţii tramvaie la U.R.A.C.”, agresarea conducătorilor de vehicule, controlorilor şi casierelor din cauza reducerii numărului de maşini care circulă şi ”lipsa condiţiilor minime de igienă (WC-uri, apă potabilă), condiţii inumane de muncă, pentru casierele de la tonetă”.

Prin acţiunile de protest, sindicaliştii spun că vor să atragă atenţia asupra condiţiilor de muncă din RATB şi că sunt aşteptaţi să îşi exprime nemulţumirile faţă de conducerea RATB şoferii, controlorii de bilete, casierii, personalul de întreţinere şi celelalte categorii de salariaţi.

Cei care nu pot participa la manifestaţii sunt rugaţi să poarte la mâna dreaptă banderola albă reprezentând greva japoneză în timpul programului de lucru.

loading...

One thought on “Proteste la RATB și DNA: „Un fenomen de tip MAFIOT din RATB este întreținut de Primărie, Guvern, partidele politice şi Justiţie”

  1. Au perfecta dreptate!
    In toate primariile,exista o coruptie totala!
    Si,guvernul le-a aprobat salarii si pensii marite,nejustificat,la primari,fara a se tine cont de performante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *