Ultimele Știri

Proteste la Penitenciarul Colibaşi: Peste 100 de angajaţi cer demisia ministrului Justiţiei

Peste 100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează joi în faţa celor două penitenciare, conform Mediafax.

Aceștia cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, potrivit unui comunicat al Sindicatului Omnia.

„100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează astăzi 06.10.2016 în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale. Alături de colegii care vor protesta în faţa penitenciarelor de la Târgşor, Miercurea Ciuc, şi Oradea aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Angajaţii din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună „lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor”.

În prezent, potrivit estimărilor ANP, există un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar.

„Ministrul justiţiei refuză să pună în aplicare măsuri salariale compensatorii aprobate de Guvern pentru tot sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deşi legea (OUG 20/2016) face referire expresă la angajaţii penitenciarelor ca şi beneficiari, pretextând că încă nu s-a hotărât şi cerând – în mod repetat – termene pentru a lua o decizie, deşi termenul de aplicare este depăşit”, potrivit documntului citat.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*