Ultimele Știri

Proteste la Ministerul Sănătăţii. Pacienții sunt nemulţumiţi că CNAS nu va deconta tratamentele anumitor boli

Zeci de persoane au protestat, miercuri, la Ministerul Sănătății, nemulţumiţi că CNAS nu va mai deconta tratamentele bolnavilor de talasemie majoră şi hemofilie care vor face transfuzii la Institutul Naţional de Hemofilie, având în vedere că institutul nu e autorizat.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu va mai deconta tratamentul la Institutul Naţional de Hemofilie, acesta nefiind autorizat.

„Ne-au anunţat că ne vor transfera la Fundeni, de la Centrul de Hematologie. Eu sunt de 20 de ani la centru, n-am avut nicio problemă foarte rar mi s-a întamplat să nu aibă tratament să ne dea. De ce să ne mute la Fundeni? Dacă mergem acolo, stăm câte 4-5 ore să ne asigure tratamentul. Daca o fi să ne transfere atât de mulţi, vă daţi seama că vom sta cu zilele. Sunt în jur de 1.600. Ministerul Sănătăţii spune că sunt fonduri, medicii spun că nu mai sunt fonduri, nu ştim care e adevarul. Toţi dau pe CNAS şi Ministerul Sănătăţii, dau vina unul pe altul. Eu am băiatul cu hemofilie. E o sângerare care îl costă viaţa. Nu ai tratamentul, nu ai factorul opt, rişti viaţa. Copilul meu are foarte multe probleme şi foarte multe dureri”, susţine mama unui bolnav.

Pacienţii susţin că dacă problema institutului nu va fi rezolvată vor fi nevoiţi să se interneze la Centrul de Hematologie de la Fundeni sau să stea cu zilele pe holuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*