Ultimele Știri

Proteste în Yemen în urma unui atac aerian

În urma unui atac aerian efectuat de o coaliţie condusă de Arabia Saudită, ce a avut ce sâmbătă, în care şi-au pierdut viaţa 140 de persoane, mii de locuitori ai Yemenului au acaparat străzile capitalei Sanaa, în semn de protest, conform BBC.

Coaliţia a negat iniţial raidul aerial, care a avut ca ţintă o înmormântare la cere au participatr sute de persoane, dar a declarat duminică faptul că atacul reprezintă un fapt „regretabil şi dureros”, promiţând o investigaţie imediată. În acelaşi timp, şi-a exprimat condoleanţele faţă de familiile victimelor.

Arabia Saudită s-a alăturat războiul civil din Yemen anul trecut, pe partea guvernului recunoscut pe plan internațional. Fostul președinte al Yemenului, Ali Abdullah Saleh,  s-a aliat cu rebelii Houthi care controlează Sanaa, şi a cerut oamenilor să atace soldați de la granița Arabiei Saudite în semn de răzbunare.

Mai mult de 500 de oameni au fost răniţi în urma bombardamentelor de sâmbătă, ce au avut ca ţintă ministrul de interne, Gawal al-Rawishan, ce a fost rănit în timpul atacului.

Un supravieţuitor a descris întreaga scenă ca fiind „un lac de sânge”.

Atacul a fost sever judecat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), Uniunea Europeană, dar şi de Statele Unite ale Americii.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că „orice atac deliberat împotriva civililor este complet inacceptabil” și a cerut ca responsabilii să fie trași la răspundere. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*